Bu blogdaki popüler yayınlar

Papara mı Paysell mi İninal mı ?

YouTube İçin En İyi İçerik Fikirleri

AdSens Kimlik Doğrulama Hatası

Kazakistan'da İç Karışıklıklar (Son Dakika)


 Kazakistan'da bir anda patlak veren iç isyanın sebepleri ve doğurabilecek sonuçları:

1-Eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev

Eski C. Başkanının ''Demokrasiden önce istikrar'' sözü Kazakistan devletinin bağımsızlık yolunda söylenmiş en önemli sözlerden biri. Fakat süreç ilerledikçe Başkan ve çevresindeki insanların zenginleşmesi halk da ekonomik kırılmalar olması sonucunda halk ses çıkarmaya başladı.


2 Ocakta başlayan petrol zammı protestosu ile beraberinde çığ gibi büyüyüp birden büyük bir iç karışıklığa döndü ve ülke geneline yayıldı. Devlet karışıklığı kontrol edemediğinden, iç karışıklıkları bastırmak için Rusya'dan askeri yardım aldı.

2- Zengin & Fakir Uçurumu

Kazakistan devleti yer altı kaynaklarından dolayı dünyanın en zengin devletleri arasında. Fakat bu zenginlik halka eşit bir şekilde dağıtılmıyordu. Kazakistan'da son zamanalar da artan modern mimariye sahip ihtişamlı binaların olduğu gibi Kazakistan'ın gözükmeyen yüzü olan fakir toplular ve yıpranmış şehirlerde bulunmakta. 

Çıkan isyanların sebebini -zengin elit kesime olan nefret ve şikayet- olduğu söylentisi giderek artmakta. Elitlerin inanılmaz zengin olmasını sağlayan fedaral yönetim şeklinin yıkılmasını istemekteler.

3- Kaybedecek Bir Şeyi Olmayanların İsyanı

Şu an kazakistanda yaşanan bütün bu karışıklılıkta yer alanlar aslında fakir, yoksul, alt kesim insanların (kaybedecek bir şeyleri olmayanların) yaptığı bir şikayet...

İstikrar yeniden sağlanabilecek mi?
İstikrar yeniden sağlansada demokratik bir sistem kurulabilecek mi?
Ekonomik eşitlik & adalet sağlanabilecek mi?
Bu sorunların hepsini zaman gösterecek...

Tek dileğimiz Kardeş Türk Milleti Kazakistan'ın Tekrardan Barış Ve Huzura Kavuşması 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papara mı Paysell mi İninal mı ?

Google Fotoğraflar Tüm Fotoğrafları Aynı Anda Nasıl İndiririz ?